Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ



από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- ελαιόλαδο
- ½ κιλό μικρές πατάτες
- 2- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κγ κουρκουμά προαιρετικά
- 1 ξυλάκι κανέλα
- ½  ποτηράκι κρασί
- 1 ποτηράκι νερό
- αλάτι
- μαυροπίπερο
 - κοκκινοπίπερο ( προαιρετικά )
Εκτέλεση
Τηγανίζετε τις πατάτες σε μία φριτέζα, να μαγειρευτούν μέχρι τη μέση, και τις αποσύρετε για να τελειώσουν το μαγείρεμα στην κατσαρόλα με το κουνέλι.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. 
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα κομμάτια του κουνελιού και τα θωρακίζετε πολύ καλά από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να πάρουν και ωραίο χρώμα. Προσθέτετε τις φέτες κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά. 
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το φύλλο δάφνης, τα μπαχαρικά κ το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κουνέλι να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50-60 λεπτά. 
Στη μέση του μαγειρέματος προσθέτετε και τις μικρές, μισοτηγανισμένες πατάτες.
Σε 50 με 60 λεπτά είναι έτοιμο έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου