Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ



από την Ειρηνη Αγγελιδου
Υλικά
Για την ζύμη
- 600 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Για την επικάλυψη
- σάλτσα ντομάτας, τυριά, ελιές, ντοματίνια, μανιτάρια, ότι τραβάει η όρεξή μας.

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε το αλεύρι με το γιαούρτι. Κάνουμε μια μπάλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος της κουζίνας
Στρώνουμε μια λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε το φύλλο της ζύμης και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι. 
Προσθέτουμε ότι υλικά θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Παρατήρηση : τα υλικά είναι για 1 ταψί μεγάλο της κουζίνας.
Όσο πιο λεπτό κάνουμε το φύλλο , τόσο πιο τραγανή θα γίνει η ζύμη μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου