Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΚΑΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ



 από την Gnosoula Nikolaou
Υλικά
Για την άρμη
- 4 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ξύδι
- 1 ποτήρι αλάτι
Για την προετοιμασία
- νερό
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε την κάπαρη μέσα σε νερό για 4-5 μέρες αλλάζοντας το καθημερινά.
Κατόπιν ετοιμάζουμε την άλμη και τοποθετούμε μέσα την κάπαρη.
Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε γρήγορα θα βάλουμε νερό και ξύδι, όσο λέει η συνταγή, αλλά το αλάτι θα είναι 2 δάχτυλα στο βάζο, οριζόντια φυσικά. 
Αν θέλουμε να την διατηρήσουμε καιρό ετοιμάζουμε την άλμη όπως είναι.
 Όταν θέλουμε να την φάμε την ξεπλένουμε λίγο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου