Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΚΕΙΚ




από την Stella Glava
Υλικά
- 500 γρ κέικ τριμμένο στο μούλτι
- 200-300 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 200 γρ βούτυρο
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
- 3-4 κουταλιές κακάο
- σιρόπι από γλυκό κουταλιού (προαιρετικά)
Για το γλάσο
- 250 γρ κουβερτούρα
- 2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση
Κάνουμε  ψίχουλα στο μουλτι το κέικ και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε  ένα ή δύο μπαστούνια και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Μερικές ώρες μετά τα βγάζουμε.
Ετοιμάζουμε  το γλάσο
Κόβουμε  ΛΕΠΤΕΣ φέτες και τις βουτάμε στο γλάσο. Τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν και τυλίγουμε  με αλουμινόχαρτο. (οι αναλογίες μπορούν να γίνουν στο περίπου.

Χρησιμοποίησα κέικ με κακάο και δεν πρόσθεσα έξτρα κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου