Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΑΡΗ





από την Ελενα Γεωργιου

Υλικά



Για την ζύμη

- 2 ποτήρια αλεύρι χωριάτικο (σκληρό)
- 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- ½  κ γ αλάτι
- νερό χλιαρό όσο σηκώσει

Για την γέμιση

- αναρή ανάλατη (μυζήθρα ανάλατη)
- ροδόσταγμα
- κανέλα
- λίγη ζάχαρη

Για το τηγάνισμα

- ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

- άχνη ζάχαρη
 Εκτέλεση


Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρις ότου αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακιά. 
Αφήνουμε να ξεκουραστεί και παίρνοντας κομμάτια από την ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο. 

Ετοιμάζουμε και την γέμιση 






Βάζουμε από 1 κ γ γεμάτο από την γέμιση και κλείνουμε το φύλλο. 



Περνάμε με το εργαλείο για να κοπούν τα μπουρεκάκια μας και να κολλήσουν στις άκρες.




 Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό ελαιόλαδο. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.




Αχνίζουμε με την ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου