Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ



από την Κυριακή Ευσταθίου
 Υλικά
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 8 ποτήρια νερό
- 9 κ σ νισεστέ
- 1 βανίλια
- 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
- 1 φλ του καφέ ροδόσταγμα
- 1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
- 1 φρέσκια κρέμα των 500 γρ.
- 3 κ σ ινδοκάρυδο για επικάλυψη

Εκτέλεση
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψάκι.
Ετοιμάζουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα υλικά και την απλώνουμε από πάνω.
Στο τέλος πασπαλίζουμε το ινδοκάρυδο που κρατήσαμε για την επικάλυψη.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να σφίξει και μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου