Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά
- πατάτες
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 2 μελιτζάνες σε κομματάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
- ¼ κ γ κουρκουμά
- πάπρικα
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις στρώνουμε στο ταψί. Σε ένα τηγάνι αχνίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 


Τα στρώνουμε πάνω από τις πατάτες. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε και λίγη ρίγανη και φουρνίζουμε.

Παρατήρηση : μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια η κολοκυθάκια ή όποια θέλουμε
Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου