Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ




από την Καλλιόπη
 Υλικά
- στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 1 ξερό κρεμμύδι
- καρότα
- φασολάκια
- αρακάς
- πιπεριές
- πάστα ντομάτας
- ζωμός λαχανικών
- τσίλι
- κουρκουμάς
- ταντούρι  (μιξ μπαχαρικών)
- μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, και προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Αφού σοταριστούν προσθέτουμε την πάστα ντομάτας τον ζωμό λαχανικών και τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι και τα μπαχαρικά μας. Περιμένουμε να βράσει το φαγητό μας και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και τσίλι.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!
Παρατήρηση : για πιο πικάντικο , άλλα πιο βαρύ αν θέλουμε αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε χωριστά από το κρεμμύδι. 
Αφού σοταριστεί το κρεμμύδι τότε το προσθέτουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου