Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ





από μια φίλη της Stella Glava

Υλικά

- 1 μικρό κουνουπίδι
- σχεδόν  1 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ξερό
-  λίγο σκόρδο
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
-  φέτες μπέικον
Εκτέλεση

Βράζουμε λίγο  το κουνουπίδι 10 15 λεπτά με αλάτι
Πλάθουμε  τον κιμά με κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό. Μόλις κρυώσει  το κουνουπίδι, βάζουμε τον κιμά από πάνω.
Τον πατάμε  καλά να καλύψει όλο το κουνουπίδι και βάζουμε  από επάνω σε όλη την επιφάνεια του κιμά φέτες μπέικον.


Το ψήνουμε σχεδόν μια ώρα στους 220 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου