Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ




από την Φωτεινή Παπαδοπούλου


Υλικά

 Για την ζύμη
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 150 γρ βούτυρο
- 1 κ γ σόδα
- αλεύρι όσο πάρει-
- 2 γεμάτες κουταλιές μέλι
Για την κρέμα
- 200 γρ βούτυρο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- λίγη άχνη
- 1 κουτί έτοιμη κρέμα για μιλφέιγ  (σε σκόνη)

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη πρώτα
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο Αφού τα ανακατέψουμε καλά τα βάζουμε σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας πάντα .
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και όταν δούμε πως έχει αρχίσει να χυλώνει το κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει μέχρις  ότου έχουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 μπαλάκια και το καθένα το ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο
Ψήνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα αφήνουμε στην άκρη
Πάμε να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί για να κάνουμε την κρέμα.
Ένα φύλλο το  περνάμε από το μούλτι να γίνει σαν τρήμα. 
Τα υπόλοιπα τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο αρχίζοντας με ένα φύλο, από πάνω κρέμα, ξανά φύλλο , πάλι κρέμα και ούτω καθ έξης,. 
Στο τέλος έχουμε την κρέμα πάνω πάνω και πασπαλίζουμε το τριμμένο φύλλο.

Στο ψυγείο για να σφίξει και σερβίρουμε!!!!
Παρατήρηση  το γλυκό αυτό είναι από την Ρωσία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου