Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 πακέτο κατεψυγμένες και αποφλοιωμένες γαρίδες, ή φρέσκες
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- μαϊντανός
- 2 πιπεριές κέρατο
- αλατοπίπερο
 - ρίγανη
- ελαιόλαδο
- φέτα (προαιρετική)
- καυτερές πιπερίτσες για την γεύση

Εκτέλεση

Αποψύχουμε τις γαρίδες αν είναι κατεψυγμένες και τις ξεπλένουμε. Τις βάζουμε σ ένα ταψάκι

.Στο μούλτι βάζουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα λιώνουμε όχι πολύ, να έχει μέσα χοντροκομμένα κομμάτια. 

Αδειάζουμε το μείγμα στις γαρίδες. Κόβουμε και τις πιπεριές σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό 

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

 Πριν το ξεφουρνίσουμε προσθέτουμε και την φέτα αν την χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου