Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαριν απ με ένα κγ μπέικιν
Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
προαιρετικά πιπέρι
Για το άλειμμα
1 κρόκο αβγού διαλυμένο με λίγο γάλα ή νερό.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος
και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντας την με τα αυγά.
Στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε λεπτό φύλλο.
Τοποθετούμε στο καθένα ένα κ.γ. γέμιση και κλείνουμε πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.
Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου