Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΠΟΥΡΕΣ ΨΗΤΗΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 γλυκοπατάτες
- χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι (προαιρετικό)

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες μέχρις ότου μαλακώσουν πολύ καλά.




Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ανοίγουμε στα δύο για να πάρουμε την σάρκα τους. 
Βάζουμε σε μπλέντερ και πολτοποιούμε  προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. 
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τον πιο νόστιμο πουρέ!!!!!!

Παραλλαγή του πουρέ : ψητή γλυκοπατάτα, ντομάτα, μαϊντανός, γλιστρίδα αλάτι, λεμόνι, λάδι. ολα μαζί στο μούλτι και σερβίρουμε!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου