Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΓΙΑΟΥΡΤΟΖΕΛΕ




από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά

- 2 τεμ  ζελέ
- 750 γρμ  γιαούρτι 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε  το ζελέ όπως ακριβώς αναγράφεται στο κουτί.


Ανακατεύουμε  και  τα 2 καλά,. Προσοχή: το ζελέ χλιαρό προς κρύο. 



Έπειτα το τοποθετούμε  σε μπολάκια ή σε φόρμα, ότι επιθυμούμε  και  το βάζουμε  στο ψυγείο για να πήξει .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου