Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΑΧΑΛΕΠΙ



από την Gnosoula Nikolaou

Υλικά    

- 1 ποτήρι νερό
- 1 κσ νισεστέ
- λίγη ζάχαρη
- λίγο ροδόσταγμα
Για το σερβίρισμα
- λίγο ροδόσταγμα
- λίγο συμπυκνωμένο χυμό τριαντάφυλλου
Εκτέλεση 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το 1 ποτήρι νερό, τον νισεστέ, την ζάχαρη και λίγο ροδόσταγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 
Βρέχουμε ένα βαθύ πιάτο και αδειάζουμε εκεί το μείγμα  και το αφήνουμε ως να κρυώσει καλά 
Τότε ξαναβρέχουμε το γλυκό για να ξεκολλήσει και το αδειάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
Εκεί διατηρούμε όλα τα μαχαλεπί ώσπου να τα καταναλώσουμε.


 Για να σερβίρουμε, παίρνουμε ένα μαχαλεπί, προσθέτουμε λίγο νεράκι, ελάχιστο ροδόσταγμα και λίγο χυμό τριαντάφυλλου


Αν θέλουμε  να γίνει πιο γλυκό προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη.
Παρατήρηση : η δόση της συνταγής είναι για ένα μαχαλεπί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου