Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ



από την Φωτεινή Παπαδοπούλου

Υλικά

Για την ζύμη
- 2 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- λίγο αλάτι
- 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
- λίγο λάδι
- αλεύρι όσο σηκώσει
Για την γέμιση
- τυριά της αρεσκείας μας : φέτα, χαλούμι, μοτσαρέλα, γκούντα, ότι θέλουμε

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη, ρίχνοντας το αλεύρι στο τέλος , λίγο λίγο, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Μόλις ετοιμαστούν τα ανοίγουμε σε φύλλο και βάζουμε λίγο από το μείγμα τυριών. Το κλείνουμε και το ξανανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος του τηγανιού. 
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τα τηγανίζουμε ένα ένα.
Παρατήρηση : αν θέλουμε αλευρώνουμε ένα ταψί βάζουμε τις πιτούλες μέσα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου