Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

MAJA BLANCA ή ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ



Η συνταγή είναι από την Βραζιλία

από την Αννα Χριστοδούλου ΄

Υλικά
-  400 ml. γάλα καρύδας
- 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουερ
- 90 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
- 370 ml. γάλα πλήρες
- 50 γρ. καρύδα τριμμένη και καβουρδισμένη

Εκτέλεση
 Παίρνουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το γάλα, το γάλα καρύδας, το ζαχαρούχο γάλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζουν να κοχλάζουν.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το κορν φλάουερ. Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο από την ποσότητα του μείγματος από την κατσαρόλα και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ. 
Στη συνέχεια ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός το κορν φλάουερ με το γάλα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουερ.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα με το κορν φλάουερ μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει εντελώς.
 Μόλις πήξει το αδειάζουμε σε ένα ταψί η pyrex. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πάρα πολύ καλά και να σφίξει.
Μόλις κρυώσει , το σερβίρουμε με καβουρδισμένη καρύδα από πάνω.
Παρατήρηση : Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα στην κατσαρόλα για να μην κολλήσει στον πάτο του σκεύους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου