Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΙ ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ


από τον Panagopoulos Giannis

Υλικά


- 250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα σε φετούλες
- ½  φλ. τσαγιού λάδι
- ½  κιλό μελιτζάνες τσακώνικες σε φέτες
- ½  κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε φέτες σε κύβους  
- ½  κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
- 1 κοφτό κ.σ. πελτέ
- ½   κ.σ. ζάχαρη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι 
- λίγη φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση
Κόβουμε  φέτες τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε  με αλάτι. Τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν”, τις ξεπλένουμε  καλά, τις στύβουμε  όσο  μπορούμε   με το χέρι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβουμε σε κύβους τις πιπεριές και τις σοτάρουμε στο ½  φλ. λάδι.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε μαζί με  τις ντομάτες, το πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε ½  φλ. τσαγιού νερό, αλατίζουμε  και αφήνουμε να σιγοψηθεί η σάλτσα για 15 λεπτά
Εν” τω μεταξύ κόβουμε  τα λουκάνικα σε φέτες, τα τηγανίζουμε σε  λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε  σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι και το πολύ λίπος.
Προσθέτουμε  στη σάλτσα ντομάτας το λουκάνικο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ρίγανη  και συνεχίζουμε  να να σιγοβράζουμε  για περίπου 15-20 λ ακόμα. Σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε  με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί.

Παρατήρηση : Προαιρετικά μπορούμε  να βάλουμε και μια κόκκινη μικρή καυτερή πιπερίτσα αν μας  αρέσουν τα καυτερά καθώς επίσης και πατατούλες κομμένες κυδωνάτες για ένα πλήρες γεύμα.

1 σχόλιο:

  1. Παναγόπουλος Γιάννης15 Ιουλίου 2019 στις 7:31 π.μ.

    Για να είμαστε ακριβείς η συνταγή είναι : https://www.sintayes.gr/syntages/spetsofai-me-piperiew-kai-melitzanew/

    ΑπάντησηΔιαγραφή