Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




από την ΄Αννα Χριστοδούλου

Υλικά (για 4 άτομα)

- 2 συσκευασίες κοκτέιλ  (ΜΙΧ) θαλασσινών
- 600 γρ νουντλς αυγού βρασμένα
- 20 γρ κάρυ σε σκόνη
- 100 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 50 γρ φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 20 γρ ξύσμα λάιμ
- 50 γρ χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ βούτυρο παγωμένο σε κύβους
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ γάλα καρύδας
- 10 γρ μαύρο σουσάμι
- 100 γρ καρότο σε μπαστουνάκια
- 100 γρ κίτρινες πιπεριές σε μπαστουνάκια

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο, το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο μέχρι να μαλακώσουν και μετά ρίχνουμε τις πιπεριές. 
Προσθέτουμε το κάρυ , ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά, ξεπαγωμένα, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου να μαγειρευτούν. 
Προσθέτουμε και τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά. 
Τελειώνουμε με το ξύσμα λάιμ, τον κόλιανδρο, το σουσάμι και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου