Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ½ κιλό μανιτάρια
- 2 ντομάτες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- μαϊντανός
- κίτρινη κολοκύθα
- αλατοπίπερο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια και την κολοκύθα σε κύβους. Τις πιπεριές σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό. 
Βάζουμε όλα τα υλικά μας στην κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό . αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε την σούπα μας. 
Προς το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό των λεμονιών. Σερβίρουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου