Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΕΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- μπακαλιαράκια
- 2 ντομάτες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- μουστάρδα πικάντικη κατά βούληση
- 2 πιπεριές χρωματιστές
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Περνάμε όλα τα λαχανικά από το μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. 
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ρίγανη και την μουστάρδα. 
Βάζουμε  μια στρώση της σάλτσας στο ταψάκι μας, αραδιάζουμε τα ψάρια και καλύπτομε με την υπόλοιπη σάλτσα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Όταν σερβίρουμε ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο το φαγητό μας.
 Συνοδεύουμε και με μια σαλάτα και απολαμβάνουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου