Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 

- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- αποξηραμένα μανιτάρια
- πιπεριές χρωματιστές
- αλατοπίπερο
 - μουστάρδα       
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες

Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό, περίπου για μισή ώρα.


Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. 
Τα σοτάρουμε για λίγο σε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. 
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μουστάρδα, λίγο από το νερό που μούσκεψαν τα μανιτάρια, αλατοπίπερο.
Λίγο πριν βράσουν προσθέτουμε και τον μαϊντανό και σβήνουμε το φαγητό μας. 
Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε τρίβουμε από πάνω λίγη φέτα και μαϊντανό. 
Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου