Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ





από την Gnosoula Nikolaou

Υλικά

- ρεβίθια σπασμένα
- 1-κρεμμύδι ξερό
- σπανάκι
- ελαιόλαδο
- ντομάτα τριμμένη
- 1 ζωμό λαχανικών
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Βράζουμε σε νερό τα αλεσμένα ρεβίθια μας, μέχρι να βράσουν λίγο,
Σε ένα τηγάνι βάζουμε να σοταριστεί με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού μαραθεί προσθέτουμε και το σπανάκι να σοταριστεί κι αυτό.
Προς το τέλος ρίχνουμε και την ντομάτα, τον ζωμό λαχανικών  και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
Κατόπιν αδειάζουμε όλο αυτό το μείγμα στα ρεβίθια που βράζουν και συνεχίζουμε το 



μαγείρεμα μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας και να σμίξουν οι γεύσεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου