Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΣΟΣ ΒΟΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Η ΡΥΖΙ





από την Gnosoula Nikolaou

 Υλικά

- βοδινό κρέας κομμένο σε κύβους
- μανιτάρια      
- 2-3 δαφνόφυλλα
- λίγο σκόρδο
- ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- κρασί
- ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρέας μας και μετά από λίγο προσθέτουμε και τα μανιτάρια με το σκόρδο/ αφού σοταριστούν καλά σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει καλά, προσθέτοντας στο τέλος και τον ζωμό λαχανικών.
Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο νερό με αλεύρι και αφού βράσει το κρέας, το περιχύνουμε με αυτό. 

Παίρνει μια δυό βράσεις  και το σερβίρουμε πάνω από μακαρόνια ή ρύζι, πασπαλίζουμε και λίγο τυρί της αρεσκείας μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου