Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ




από την Καλλιόπη

Υλικά

- κολοκυθοανθοί
-2  κρεμμύδια ξερά
- μαϊντανός
- δυόσμος
- ρύζι
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Από τους κολοκυθοανθούς αφαιρούμε από το εσωτερικό τους  τον κεντρικό στήμονα .


Ετοιμάζουμε τη γέμιση με τα υλικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τους ανθούς και τους αραδιάζουμε στην κατσαρόλα
Προσθέτουμε το ανάλογο νερό, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου