Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΓΙΑΟΥΡΤΟΣΟΥΠΑ






από την Inga Tsam

Υλικά
- 1 γιαουρτάκι
- ρεπανάκια    
- 1 βρασμένο αυγό
-  αγγουράκι
- κρεμμυδάκια πράσινα
- λίγο άνηθο
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Με ένα σύρμα  χτυπάμε το γιαούρτι με λίγο νερό. Το προσθέτουμε στο λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
Αλατοπιπερώνουμε
Διατηρούμε την γιαουρτόσουπα μας στο ψυγείο και την απολαμβάνουμε παγωμένη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου