Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ





από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό  κολοκυθάκια μικρά
- 2 ντομάτες ώριμες
- μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- βασιλικό
- χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 Βράζουμε τα κολοκυθάκια με τις ντομάτες ολόκληρες


Σουρώνουμε και αφήνουμε τα κολοκυθάκια στην άκρη. 
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στο μουλτι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός του βασιλικού και πολτοποιούμε.


Κόβουμε τις άκρες απ τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα, 
Από πάνω πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
Παρατηρήσεις : 
1 : τα κολοκυθάκια τα βράζουμε χωρίς να κόψουμε τις άκρες τους, επειδή έτσι δεν διαλύονται εύκολα, και δεν ρουφάν νερό .
2 :  Με την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε βλίτα βραστά, φασολάκια σαλάτα ή ακόμα και μπάμιες.
3 :  Η σαλάτα γίνεται καλύτερη όταν μείνει στο ψυγείο για λίγες ώρες!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου