Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ




από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένη φλούδα το άσπρο μέρος, σε ότι κομματάκια θέλετε
- 700 γρ ζάχαρη
- 3.5 λεμόνια
- 1 βανίλια ή λίγα φύλλα αρμπαρόριζας

Εκτέλεση

Βάζουμε το καρπούζι σε νερό και στύβουμε τα 3 λεμόνια και τ αφήνουμε στον ήλιο για δύο ώρες. (Αυτό γίνεται αντί για ασβέστη)
Έπειτα το ξεπλένουμε το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Από επάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και τ αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20_25 λεπτά.

Την άλλη μέρα το ξανά βάζουμε στη φωτιά για να δέσει το σιρόπι


5 λεπτά πριν ρίχνουμε και  μισό χυμό λεμόνι Κι  μια βανίλια ή αρμπαρόριζα. (Λεμόνι για να μη ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό - βανίλια ή αρμπαρόριζα για μυρωδιά )
Έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 5' λεπτά περίπου, μέχρι να σταματήσει ο βρασμός και να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου