από την Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένη φλούδα το άσπρο μέρος, σε ότι
κομματάκια θέλετε
- 700 γρ ζάχαρη
- 3.5 λεμόνια
- 1 βανίλια ή λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση
Βάζουμε το καρπούζι σε νερό και στύβουμε τα 3 λεμόνια και τ
αφήνουμε στον ήλιο για δύο ώρες. (Αυτό γίνεται αντί για ασβέστη)
Έπειτα το ξεπλένουμε το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
Από επάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη και τ αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά
για 20_25 λεπτά.
Την άλλη μέρα το ξανά βάζουμε στη φωτιά για να δέσει το
σιρόπι
5 λεπτά πριν ρίχνουμε και μισό χυμό λεμόνι Κι μια βανίλια ή αρμπαρόριζα. (Λεμόνι για να μη
ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό - βανίλια ή αρμπαρόριζα
για μυρωδιά )
Έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί
για 5' λεπτά περίπου, μέχρι να σταματήσει ο βρασμός και να πέσει λίγο η
θερμοκρασία του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου