Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΜΗΛΟΠΙΤΑ


από  την Gnosoula Nikolaou
Υλικά
- 1 πιάτο της σούπας μήλα σε φέτες
- 3/4 του ποτηριού ζάχαρη
- κανέλα
Για την ζύμη
- 3 ποτήρια λάδι
- ¾ ποτηριού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 μπέικιν  πάουντερ
- 1 βανίλια
- λίγο κονιάκ
- 3 ½ ποτηριού αλεύρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και προσθέτουμε την κανέλα και την ζάχαρη
Ετοιμάζουμε την ζύμη με τα υλικά της συνταγής. Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε 2 φύλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Απλώνουμε και  τα ζαχαροκανελλωμένα μήλα.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 0 για μία ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου