Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ



από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
- 700 γρ αρνί
- 700 γρ μοσχάρι
- 700 γρ χοιρινό
 - κεφαλογραβιέρα
- πεκορίνο
- κρεμμύδι
- μπόλικο σκόρδο
- ντομάτα
- πιπεριά
- ι ποτήρι λευκό κρασί
- 1 ποτήρι κρασιού λάδι
Εκτέλεση
Αν θες τα μαρινάρεις από το βράδυ . Τα βάζεις σε στρώματα στην γάστρα ανάμεικτα τα κρέατα και κομμένα σε κομματάκια . 
Από πάνω ρίχνεις κεφαλογραβιέρα και πεκορίνο σε κυβάκια , κρεμμύδι , μπόλικο σκόρδο και λίγη ντομάτα , πιπεριά ανά στρώματα .
Καθόλου ΝΕΡΟ .
Για 3 ώρες στους 180 βαθμούς σε φούρνο ,η στο τζάκι από το βράδυ στη θράκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου