Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΑ ΣΑΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


από την  Irini Patiloudi


Υλικά για το φύλλο
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
 λίγο αλάτι
 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
 1 κουταλιά ξύδι
 αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να γίνει μια ζύμη να μην κολλάει και να είναι εύπλαστη.


Εκτέλεση
Την ζυμώνουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο. κόβουμε 2 κομμάτια, το ένα που θα μπει κάτω να είναι λίγο περισσότερο.
Τα ανοίγουμε ένα ένα σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα αλείφουμε με μαλακιά μαργαρίνη, διπλώνουμε, αλείφουμε, διπλώνουμε και το τυλίγουμε σε μεμβράνη. η επάνω πλευρά να είναι χωρίς μαργαρίνη αλλιώς δεν θα ανοίγει το φύλλο!
 Τα βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα να παγώσουν λίγο. τα ανοίγουμε μετά με τον πλάστη, το μεγαλύτερο φύλλο κάτω και το άλλο πάνω απ την γέμιση. 
Εδ
ώ με γέμιση σπανάκι....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου