Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΣΠΛΗΝΑ ΓΕΜΙΣΤΗ




από τον Ιωαννη Τριφυλλη

.Υλικά
- μπόλικες σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κεφαλοτύρι
- ντομάτα
- ρίγανη
Εκτέλεση
Παίρνουμε την σπλήνα και με μυτερό κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος και την ανοίγουμε σε μια επιφάνεια. 
     
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα νεύρα και τα μεγάλα αγγεία. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και ρίγανη, και βάζουμε τα σκόρδα κομμένα σε φέτες.





Τοποθετούμε το κεφαλοτύρι σε φέτες κατά μήκος της σπλήνας. Από πάνω τοποθετούμε τις ντομάτες. Κλείνουμε την σπλήνα και με μια βελόνα με κλωστή ράβουμε την τομή για να μην βγουν τα υλικά έξω.

Την βάζουμε στο ταψί, γύρω γύρω βάζουμε τις πατάτες περιχύνουμε με λάδι και το ψήνουμε στον φούρνο. 

Το φαγητό είναι νοστιμότατο!! Δυστυχώς δύσκολα πια βρίσκει κανείς σπλήνα διότι θεωρητικά πετιούνται στα σφαγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου