Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ



από τον Ιωαννη Τριφυλλη


Yλικά
- λάδι
- ξύδι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε νεράκι και λαδάκι να βράσουν. Ρίχνουμε τον παστουρμά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει το ζουμάκι του και να μείνει παχύρρευστη σάλτσα. 
Σβήνουμε το σαγανάκι μας με ξύδι και σερβίρουμε!! 
Η γεύση του είναι πολύ εξαιρετική!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου