Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ




από  την Irini Patiloudi

Υλικά
-μήλα
-χυμό λεμονιού
-καστανή ζάχαρη
-βούτυρο
-κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο τους σπόρους αφήνοντας μια τρύπα στο μήλο.
Γεμίζουμε την τρύπα με καστανή ζάχαρη και κανέλα
Περιχύνουμε τα μήλα με τον χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε πάνω από κάθε μήλο ένα κομματάκι βούτυρο
Ψήνουμε τα μήλα στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά
Συνοδεύεται με γιαούρτι η σαντιγί



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου