από τον Nikos Baxes
Υλικά
-500 γραμμάρια καισαρικούς
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-4 κ.σ ελαιόλαδο
-1 φλιτ. τσαγιού γάλα φρέσκο
-2 φλιτ. τσαγιού νερό
-1 κ.σ αλεύρι
-½ κ.γ μοσχοκάρυδο
-1 κ.γ αλάτι
-λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στα μανιτάρια
το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια το χλιαρό γάλα
συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού
ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το
αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 2 λεπτά πριν γίνει το φαγητό, μισή χούφτα μαϊντανό.
Μικρά μυστικά
Τα μανιτάρια δεν πλένονται ποτέ γιατί απορροφούν πολύ εύκολα τα
υγρά και χάνουν τη γεύση και το άρωμα τους.
Τα καθαρίζουμε με ένα πινέλο
και τα δύσκολα σημεία με ένα καθαρό βρεγμένο πανί.
Δεν βιαζόμαστε στο βράσιμο των μανιταριών, χρειάζονται χρόνο για να μαλακώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου