Υλικά
-2 φέτες τυρί του τοστ
-15 γρ. βούτυρο
-Αλάτι 1/4 κ. γρ.
-1/8 κ. γρ. μοσχοκάρυδο
-80 ml. γάλα
-2 αβγά
-30 γρ. ζάχαρη
-15 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Παίρνουμε 2 φέτες από το ψωμί και καλύπτουμε με μια φέτα τυρί την καθεμιά. Καλύπτουμε τις 2 φέτες με τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμιού ώστε να φτιάξουμε 2 σάντουιτς.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Βουτάμε το κάθε σάντουιτς στο μείγμα του αυγού και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά ώστε να ρουφήξουν το μείγμα.
Βάζουμε τα σάντουιτς στο καυτό βούτυρο και τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το σάντουιτς.
Βγάζουμε τα σάντουιτς από το τηγάνι και τα κόβουμε στη μέση διαγωνίως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου