Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ



από τον ΑΓΓΕΛΟ ΚΟΥΚΟΥΛΗ

Υλικά
-Ψωμί για τοστ 4 φέτες
-2 φέτες τυρί του τοστ
-15 γρ. βούτυρο
-Αλάτι 1/4 κ. γρ.
-1/8 κ. γρ. μοσχοκάρυδο
-80 ml. γάλα
-2 αβγά
-30 γρ. ζάχαρη
-15 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Παίρνουμε 2 φέτες από το ψωμί και καλύπτουμε με μια φέτα τυρί την καθεμιά. Καλύπτουμε τις 2 φέτες με τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμιού ώστε να φτιάξουμε 2 σάντουιτς.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Βουτάμε το κάθε σάντουιτς στο μείγμα του αυγού και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά ώστε να ρουφήξουν το μείγμα.
Βάζουμε τα σάντουιτς στο καυτό βούτυρο και τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το σάντουιτς.
Βγάζουμε τα σάντουιτς από το τηγάνι και τα κόβουμε στη μέση διαγωνίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου