Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


από την Εleni Margel Lou 
Υλικά
-
 
1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδου
- ρίγανη
- κουρκουμάς σε σκόνη
- λάδι
-  αλάτι
- πιπέρι

- ζωμός κρέατος
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά το κρέας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός της σκόνης κουρκουμά.
Ρίχνουμε νερό και μαγειρεύουμε. Σε χύτρα 45 λεπτά.
Όταν μαλακώσει ρίχνουμε τον κουρκουμά και βράζουμε μέχρι να δέσει το ζουμί.
Σερβίρουμε με σπιτικό πουρέ.
Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου