Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΔΕΝΙΑ


από την κρυσταλλενια βλασση

Υλικά
- 1 φλιτζάνι βρώμη νιφάδες η και παραπάνω ανάλογα πόση ποσότητα θέλουμε να κάνουμε. Για ένα μικρό ταψί τόσο θέλουμε
- λίγο αλάτι
- λίγο νερό να γίνει μια ζύμη η βρώμη
- και λίγο σκόρδο σκόνη έβαλα
- ντομάτα σε λεπτοκομμένες φετούλες
- πιπεριά σε λεπτοκομμένες ροδέλες
- κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- λίγη ρίγανη
- 1 κουταλιά σούπας λάδι


Εκτέλεση
Στρώνω σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και απλώνω τη ζύμη της βρώμηςΑπό πάνω βάζω τις φέτες ντομάτα .πιπεριά ,κρεμμύδι λίγο αλατάκι πάνω στη ντομάτα και λίγο ρίγανη.
Πατώ ελαφρά με το χέρι να κολλήσουν στη ζύμη, 
Προσθέτω λάδι από πάνω από τα λαχανικά και ψήνω.
Μια παραλλαγή που μπορεί να γίνει είναι να προσθέσεις μανιτάρια και αν θες αφαιρείς το λάδι και βάζεις ένα τυρί που λιώνει πάλι στις 2 μονάδες βγαίνει απεριόριστα!!!!!
Καλή επιτυχία πολύ νόστιμο και γίνεται στο λεπτό!!!!!!!
Επίσης γίνεται και χωρίς λάδι πεντανόστιμη για όσους έχουν ξεμείνει από μονάδες και πολύ χορταστική
Μονάδες 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου