Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ


από την Αννα Σκορδίλη


 Υλικά
- αγριοάσπαραγγα
- τυρί τριμμένο
- αυγά
- αλάτι
- πιπέρι





Εκτέλεση
Αφού μαζέψουμε τα σπαράγγια βάζοντας τα μέσα σε βρεγμένη πετσέτα να μην μαραθούν (είναι πολύ ευαίσθητα), βράζουμε νερό και τα πετάμε μέσα μόλις αρχίσει ο βρασμός για 3-4 λεπτά. 
Τα βγάζουμε τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδάκι. Έχουμε χτυπήσει τα αυγά με το τυρί και το αλατοπίπερο και τα περιχύνουμε πάνω στα σπαράγγια. 
Ψήνουμε την ομελέτα μας ως συνήθως.
 Η γεύση τέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου