Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ





από τη Nitsa Kazikou

Yλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 φέτα, παχιά, ψωμί (ψίχα καλύτερα από μπαγιάτικο ψωμί, περίπου δύο χούφτες)
- 2 αυγά
- 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτάλι σούπας κοφτό αλάτι
- 1/2 κουτάλι σούπας κοφτό μαύρο πιπέρι
- 1 κουτάλι σούπας κοφτό ρίγανη
- δυο-τρεις σταγόνες ξύδι


Εκτέλεση  
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνετε.Το μυστικό για αφράτους κεφτέδες είναι:
1) Ζύμωμα περίπου για 10 λεπτά αλλά όχι όπως το ζύμωμα ζύμης αλλά όπως βάζετε τα δάχτυλά σας στην άμμο! συνεχόμενο τέτοιο ζύμωμα.
2) Όταν πλάθετε τα κεφτεδάκια θέλει και εκεί έναν χρόνο πλασίματος (μετρήστε μέχρι τα 15 καθώς πλάθετε το κεφτεδάκι ανάμεσα στα δάκτυλά σας.
3) Βάλτε τα στο ψυγείο πριν τα τηγανίσετε για να δέσουν τα υλικά.
4) Καλό επίσης είναι να μην είναι πολύ μεγάλα τα κεφτεδάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου