Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΜΠΑΠ από το SARAJEVO ΒΟΣΝΙΑ

από τον Nikos Soil

Υλικά
-  1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-  ½ κιλό αρνί
-  4-5 σκελίδες σκόρδο
-  αλάτι
-  2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση 
Οι ειδήμονες λένε ότι όταν κάνεις κεμπάπ δεν υπάρχουν ειδικά και ξέχωρα πράγματα , τα πάντα είναι απλά, το σημαντικό είναι καλό κρέας, η μέθοδος παρασκευής και το μείγμα να παραμείνει πριν παρασκευαστεί .
 Το μόνο που χρειάζεται για να κάνετε κεμπάπ είναι 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, ½ κιλό αρνί, 4-5 σκελίδες σκόρδο, 2% της συνολικής ποσότητας του κρέατος, αλάτι και 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα.
Το κρέας είναι κομμένο σε κύβους και αλατίζετε καλά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με περίπου 100 ml νερού και με το σκόρδο που έχουμε προηγουμένως βράσει. 
Το μείγμα το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα το αλέθουμε στη μηχανή του κιμά δύο φορές, και το αφήνετε για αρκετές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, και μετά βάλτε το πάλι στο ψυγείο.
 Πριν ξεκινήσετε να σχηματίζετε τα κεμπάπ σας ανακατεύετε το μείγμα με την μαγειρική σόδα και αυτό είναι όλο. Ψήνονται στη σχάρα !!!! 
Τέλεια - Καλή όρεξη !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου