Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ





από τη Noppi Karayianni

 Yλικά
- Ελαιόλαδο
- 2 Κρεμμύδια ξερά
- 2 μελιτζάνες
- Λίγο κολοκυθάκι (αν είναι μικρά 2) 
- Λίγο λάχανο
- 2 πατάτες
- Ντομάτα στο multi
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή
- κεφτεδάκια πλασμένα στρόγγυλα, μικρά]
- Αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση
 Σοτάρω σε κατσαρόλα το κρεμμύδι, ρίχνω τα υπόλοιπα λαχανικά, την ντομάτα και αλατοπιπερώνω.
Τα αφήνω για ένα τέταρτο περίπου να βράσουν.
Μετά τα αδειάζω σε γάστρα και στρώνω τα κεφτεδάκια από πάνω .
Ρίχνω ελαιόλαδο και τα βάζω στο φούρνο για 3 τέταρτα της ώρας περίπου σκεπασμένα με το καπάκι. 
Τα τελευταία 5 λεπτά βγάζω το καπάκι για να πάρουν χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου