Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 φλιτζάνι βιτάμ(λιωμένο)
-200 γρ γιαούρτι 
1 αυγό
-2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
-λίγο πιπέρι
-1/2  φλιτζάνι τυρί κεφαλοτύρι
-1/2 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και τα κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλά στα χέρια μας.
Παίρνουμε λίγη ποσότητα από την ζύμη την πλάθουμε σε μπαλάκι και μετά την πλαταίνουμε με το χέρι μας. 


Τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και προαιρετικά ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς  
Η συνταγή αναφέρει για 20 λεπτά αλλά χρειάστηκε περισσότερος χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου