Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ

από την Eleni Margel Lou   

 Υλικά

-  1 και 1/2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
-  1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
-  1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-  1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
-  1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
-  3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
-  ξύσμα πορτοκάλι
-  1/2 φλιτζάνι κονιάκ ή άλλο λικέρ.(εγώ έβαλα λικέρ μανταρίνι)
-  1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σιμιγδάλι ψιλό
-  1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-  μερέντα /Μαρμελάδα για το γέμισμα
-  Λαδόκολλα και κουπ-πατ σε σχέδια που προτιμάμε.



Εκτέλεση
Στο μουλτι χτυπάμε τα υγρά υλικά μαζί με το ξύσμα και αφού έχουμε λιώσει την μαργαρίνη, και το κονιάκ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με μπέικιν και σόδα και το σιμιγδάλι και την άχνη.
Ρίχνουμε το αφράτο υγρό μίγμα μέσα στο αλεύρι και ζυμώνουμε με μαλακές κινήσεις να γίνει ένα ζυμάρι .Ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες βάζουμε μια ποσότητα ζυμαριού και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Κόβουμε σχεδιάκια με το κουπ πατ και ψήνουμε σε 180 προθερμασμένο φούρνο ελάχιστα!!
Αναλόγως τον φούρνο 15 περίπου λεπτά
Προσοχή !!εάν έχετε κόψει λεπτό το ζυμάρι θέλει λίγο ψήσιμο μην καεί......
Τα μπισκότα είναι μαλακά έτοιμα μόλις βγουν από το φούρνο και σε λίγα λεπτή σκληραίνουν οπότε μη ψήσετε πάρα πολύ.
Γεμίζουμε με μερέντα η μαρμελάδα και ''κουμπώνουμε'' μεταξύ τους 2 μπισκότα.
( Εδώ έχω ανακατέψει και λίγο κακάο στο ζυμάρι και ''πήρα'' μαρμάρινα σοκολατένια μπισκοτάκια!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου