Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


από τη Μυρτώ Κλεοπάτρα

Yλικά
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο 
- 125 γρ. μαργαρίνη 
- 1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γλ. σκόνη σόδας μαγειρικής
- 1 +1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 μπέικιν πάουντερ 
- 1 κούπα τριμμένα φουντούκια (προαιρετικό...)
- 2 βανίλιες 
- αλεύρι όσο πάρει...
- κουβερτούρα για την επικάλυψη 


Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη (που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για λίγη ώρα) μαζί με το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού, και αμέσως προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα φουντούκια, ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη μας. Ανακατεύουμε το μπέικιν με μια κούπα αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα. Το υπόλοιπο αλεύρι το προσθέτουμε, ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα (ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε, να μην γίνει, όμως, πολύ σφιχτή).
Ανοίγουμε τη ζύμη λίγο να πλατύνει και φτιάχνουμε σχέδια με κουπ πατ ή μπαλίτσες που τις πατάμε να πλατύνουν. Τοποθετούμε αραιά σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170°C περίπου 15-20 λεπτά (μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε)


Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τότε λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί, ρίχνουμε και λίγο καλαμποκέλαιο (για να γυαλίζει η σοκολάτα όταν κρυώσει, αλλά και να βοηθήσει στο να λιώσει η σοκολάτα) βουτάμε τα μισά μπισκότα μέσα.

Αφήνουμε και πάλι να κρυώσουν, χωρίς να ακουμπάνε το ένα με το άλλο σε σχάρα ή λαδόκολλα. Διατηρούμε τα μπισκότα σε μεταλλικό κουτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου