Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΓΑΝΑ



από την  Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά

- 500 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι καφέ λάδι
- 2 κ.γ. μαγιά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- νερό
- σουσάμι


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Διαλύουμε εκεί τη μάγια και αφήνουμε μισή ώρα να “αφρίσει”.
Προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε έως η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας και να είναι μαλακή.



Δίνουμε το σχήμα της λαγάνας. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε την λαγάνα μέσα Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αλείφουμε ελαφρά λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου