Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΟΨΩΜΟ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ

 
από τη Nonna Almani

Yλικά
-  2 ποτήρια χλιαρό νερό
-  1 κοφτό κ.γ. ξερή μαγιά 
-  1/2 κ.γ. ζάχαρη
-  λίγο αλάτι
-  2 κ.σ. ελαιόλαδο 
-  2 κούπες αλεύρι σίτου 
-  1 π. κούπα αλεύρι καλαμποκιού (υπολογίζεις να μη γίνει σφιχτή η ζύμη)

Εκτέλεση
Αφού ζυμώσουμε, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα, ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας


χωρίζουμε στη μέση: το ένα μέρος ανοίγουμε με τα χέρια, στρώνουμε το τυρί τριμμένο, κουλουριάζουμε, στρίβουμε, κόβουμε ανά 2-3 εκατοστά, τοποθετούμε στη φόρμα τα κομμάτια το ένα κοντά στο άλλο



αλείφουμε με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι, αφήνουμε να φουσκώσει.... και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά!

Το άλλο μέρος της ζύμης το απλώνουμε σε ένα ταψάκι. 


κάνουμε βαθουλώματα, ρίχνουμε ρίγανη, χοντρό αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. 

Αφήνουμε να φουσκώσει για λίγο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά......
Καλή επιτυχία..................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου