Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΤΑΚΟΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-μικρά κριθαρένια παξιμάδια
-ντομάτα τριμμένη
-λάδι
-αλάτι
-ρίγανη
-φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Βρέχουμε ελαφρώς τα παξιμάδια.
Έχουμε τρίψει την ντομάτα και την απλώνουμε πάνω στα παξιμάδια.
Αλατίζουμε ελαφρώς και τρίβουμε από πάνω την φέτα.
Ρίχνουμε λάδι και ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου