Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΡΙΠΑΡΚΑΛ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1  φαρινάπ
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 300 γρ φέτα
- 1/4 φλιτζανιού λάδι
- 750 ml νερό
- 300 γρ λουκάνικα
- πιπέρι
-  αλάτι


Εκτέλεση
Σε λεκάνη βάζουμε αλεύρι αλάτι μαγιά νερό και λάδι και φτιάχνουμε με το σύρμα ένα παχύρευστο χυλό.
Έχουμε κόψει την φέτα σε κομμάτια, και τα λουκάνικα σε φετούλες.
Προσθέτουμε το τυρί μέσα στον χυλό.


Ρίχνουμε στο ταψί μας τον χυλό και βάζουμε τις φέτες λουκάνικου στην επιφάνεια του χυλού
Ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς. Αν δεν έχει ψηθεί από κάτω βάζουμε τον φούρνο για λίγο από κάτω να ψήσει.
Τρώγεται κρύα!
Γεύση της πίτας υπέροχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου