Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-  φύλλο χωριάτικο
-  τα ξύσματα από το κολοκύθι (το εσωτερικό από τα κολοκύθια που κάναμε γεμιστα)
- τυρί φέτα
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 αυγά
- ελάχιστο ψιλοκομμένο δυόσμο
- πιπέρι

 Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, και προσθέτουμε και τα αυγά.
Αλείφουμε τα φύλλα με λάδι και στρώνουμε 3 φύλλα κάτω προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης, και βάζουμε άλλα τρία λαδωμένα φύλλα από πάνω.


Την χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί
Το αποτέλεσμα φοβερό!! Πιστέψτε με  Και φυσικά χρησιμοποιήσαμε ακόμα και αυτά που άλλοτε θα τα πετούσαμε.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου